Nalazite se u > Turizam > Zabava
114 filmova iz 31 zemlje na bečkom festivalu kratkometražnog filma 114 filmova iz 31 zemlje na bečkom festivalu kratkometražnog filma

VIS 2016

Tradicionalni bečki međunarodni festival kratkometražnog filma "Vienna Independent Shorts" ove će godine svoja vrata otvoriti po 13. put, i to od 25. do 31. svibnja, a opsežni program festivala obuhvaća čak 346 filmova iz cijelog svijeta.

Na natjecateljski je dio festivala prijavljeno 3.500 filmova od kojih je u prvom krugu odabrano 114 iz 31 zemlje koji će se natjecati u četiri kategorije. Nagrade pri tom iznose od 5.000 do 500 eura.

Otvorenje festivala održat će se kao i prethodnih godina u bečkom Gartenbaukino, a cjelokupni program otvorenja obuhvatit će ukupno šest filmova koji nude uvid u različite sekcije festivala.

Jedan od najzanimljivijih ovogodišnjih gostiju festivala je američki majstor animiranog filma Bill Plympton koji će u okviru festivala održati i filmsku radionicu za napredne polaznike. Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će i jedna hrvatska predstavnica.Riječ je o mladog hrvatskoj redateljici, Daini O. Pusić, kćeri Vesne Pusić, koja na festivalu sudjeluje sa svojim filmom Zvjerka nastalim u finsko-hrvatskoj koprodukciji.  21-minutni film govori o stogodišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet, ali uhodan i blizak odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu, iako ponekad okrutnu, majku. No jedne večeri u Nadinu sobu uleti šišmiš i nađe utočište ispod njenog kreveta. Prisutnost životinje postupno vraća starici dugo izgubljenu snagu zbog čega se odnos majke i kćeri drastično promijeni. Ova horor-komedija premijerno je prikazana na festivalu u Tellurideu.

Više o programu bečkog festivala potražite na www.viennashorts.com.


Objavljeno 25.05.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se