Nalazite se u > Turizam > Zabava
19. izdanje bečkog festivala harmonike 19. izdanje bečkog festivala harmonike

Akkordeonfestival od 24. veljače do 25. ožujka na mnogobrojnim lokacijama diljem Beča
Već punih 19 godina bečki festival harmonike dokazuje da to nije samo instrument folklornog izričaja, kako ga mnogi doživljavaju, nego instrument ogromnog žanrovskog raspona.
Ovogodišnji festival, u čijim će koncertima bečka publika moći uživati od 24. veljače do 25. ožujka, ponudit će tako mnogobrojnim svjetskim virtuozima na harmonici mogućnost da svoj instrument prikažu u pravom svjetlu.
Samo za usporednu, prvi je Akkordeonfestival obuhvaćao 12 događaja na sedam različitih lokacija, a ovogodišnji će ponuditi čak 40 koncerata u mjesec dana trajanja festivala.
Festival će 24. ožujka otvoriti nastup skupine Scurdia koja se sastoji od renomiranih glazbenika iz cijelog svijeta, a naredni će dan u baru Vindobona nastupiti poznati austrijski glazbenik Otto Lechner te marokanski pjevač i kantautor Kadero Rai.
Među glazbenicima koji će nastupiti na Akkordeonfestivalu  nalazi se i hrvatska čelistica Asja Valčić koja će se skupa sa svojim glazbenim partnerom Klausom Paierom festivalskoj publici predstaviti 15. ožujka u poznatom bečkom jazz klubu Porgy & Bess.
Jedan od nezaobilaznih dijelova festivala su i nedjeljne matineje nijemih filmova popraćene zvucima harmonike te mnogobrojne glazbene radionice.
Više informacija o ovom jedinstvenom festivalu i njegovom programu očekuje vas na www.akkordeonfestival.at.Objavljeno 06.02.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se