Nalazite se u > Gospodarstvo
4,9 posto više noćenja u Beču u 2016. godini 4,9 posto više noćenja u Beču u 2016. godini

Gradski turizam kao pokazatelj geopolitičkih i ekonomskih događanja

 

Bečka turistička zajednica WienTourismus objavila je statistiku noćenja za prvu polovicu 2016. godine prema kojoj je ostvareno 6.640.000 noćenja, što predstavlja rast od 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ostvaren je neto prihodi od noćenja u vrijednosti od 253 milijuna eura što je 3,4 posto više u usporedni s prihodima u prvoj polovici 2015. godine.

Prosječna stopa popunjenosti kreveta iznosila je 52,5 posto, a iskorištenost soba 67 posto, što se smatra samo neznatnim rastom u odnosu na isto razdoblje 2015. godine sa stopama od 52%, odnosno 66%.

Usprkos negativnom geopolitičkim razvoju i drastičnom padu broja gostiju iz Rusije, Beč je ostvario napredak u odnosu na prošlogodišnje vrijednosti. Među 30 zemalja s najvećim brojem noćenja tako se nalaze Austrija, Velika Britanija i Španjolska kod koji se bilježi dvoznamenkasti rast gostiju, a slijede ih Njemačka, Amerika, Švicarska, Francuska i Kina. Najveći plus od čak 39 posto više noćenja ostvarili su pak turisti iz Indije.

 

Zanimljiv razvoj s japanskim i kineskim tržištem

 

Broj noćenja iz Japana pao je za 12 posto, a iz Kine porastao za 9 posto. U WienTourismusu ove brojke objašnjavaju niskim gospodarskim rastom u Japanu te ukidanjem direktne zrakoplovne linije Tokio/Narita – Beč. Istovremeno je na linijama Kina-Austrija udvostručen broj mjesta.

Kako bi se dobri turistički rezultati zadržali i u drugoj polovici 2016. godine bečka turistička zajednica u promidžbu namjerava uložiti dodatnih 9 milijuna eura na 20 najvažnijih tržišta Europe i Azije. Fokus promidžbenih aktivnosti WienTourismusa ove godine leži na digitalnim kampanjama, a u drugoj će polovici ove godine biti pokrenuto 65 takvih kampanja na 18 različitih tržišta.Objavljeno 02.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se