Nalazite se u > Novosti
900.000 tulipana u Beču se budi iz zimskog sna 900.000 tulipana u Beču se budi iz zimskog sna
900.000 tulipana u Beču se budi iz zimskog sna

Preko milijun komada proljetnog cvijeća u bečkim parkovima


Proljeće je stiglo i u austrijski glavni grad, a kako bi svim posjetiteljima, a i samim građanima i ovog proljeća ostao u predivnom sjećanju, gradske se uprava pobrinula sadnjom preko milijun komada proljetnog cvijeća.

Tako će u Beču već za nekoliko dana procvasti ravno 900.000 tulipana koju su zasađeni još na jesen. Riječ je o sortama Christmas Marvel i Orange Emperor koje će austrijsku metropolu uskoro okupati purpurnom i narančastom bojom.

A kako bi se grad i u očekivanju tulipana pokazao u svom najboljem izdanju posađeno je i 250.000 ružičasto-bijelih patuljastih maćuhica  - Viola Cornuta Pink Shades.

Osim toga gradska se komunalna služba pobrinula i za orezivanje i oblikovanje ukrasnog grmlja pa se tako bečkim parkovima, gdje se upravo nakon zimskog mirovanja popravljaju klupe i dječja igrališta, šire mirisi zimskog jasmina, forzicija i snježnih gruda.


Objavljeno 22.03.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se