Nalazite se u > Turizam > Zabava
Beč dobio studij jazza i popularne glazbe Beč dobio studij jazza i popularne glazbe

Novo će glazbeno sveučilište ponuditi i studij produkcije glazbe za video igrice
U Beču će se od ove jeseni može studirati jazz, pop, rock, glazbena pedagogija i produkcija. Prvostupnički studij trajat će osam semestara i nositi 240 ECTS bodova, a za magisteriji je potrebno studirati još četiri dodatna semestra koja nose dodatnih 120 bodova.
Akreditacijom dosadašnjeg bečkog JAM MUSIC LAB-a u privatno sveučilište austrijski glavni grad poznat kao grad glazbe dobiva prvi studij jazza i popularne glazbe. Svojom ekskluzivnom studijskim ponudom u modernim glazbenim žanrovima novo bečko sveučilište u europskim razmjerima ima ulogu preteče.
Studijska ponuda obuhvaća umjetniče studije za sve instrumente i studij pjevanja, glazbeno pedagoški smjer te studij medijske glazbe (produkcija glazbe za filmove, kazalište, reklamnu industriju i video igrice).
„Bio je to dug put s vrlo intenzivnim razdobljem priprema. No zahvaljujući sveobuhvatnom nastavnom konceptu koji obuhvaća umjetničku praksu, pedagogiju i poslovne predmete studenti se ciljano pripremaju za potrebe aktualnog tržišta rada“, ističe rektor sveučilišta Marcus Ratka.
Nastavničko osoblje novog privatnog sveučilišta za jazz i popularnu glazbu čine međunarodno poznati stručnjaci, među kojima se nalaze i mnogobrojni dobitnici Grammyja i Global Music Awarda.
Smještanje novog glazbenog sveučilišta upravo u bečki Gasometer također je dobro promišljena odluka. Na kampusu unutar prenamijenjenih bivših gazometara studenti će na raspolaganju imati vrhunske trgovine glazbenom opremom, servis gitara, prostor za vježbanje studijske kvalitete, drugu najveću koncertnu dvoranu u Beču, studenski dom, teretanu, mjesta za odmor te direktan pristup podzemnoj željeznici.
Gasometer Music City sjajan je primjer dobrog planiranja grada i revitalizacije isluženih građevina. Radnim danom ga posjeti preko 13.000 ljudi, a neto prihod poslovnih subjekata smještenih tamo u 2016. je godini iznosio 35,9 milijuna eura.Objavljeno 12.09.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se