Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Beč dobiva muzej posvećen Ludwigu van Beethovenu Beč dobiva muzej posvećen Ludwigu van Beethovenu

Otvorenje novog muzeja najavljeno je za 25. studenog 2017. godine
Život i djelo Ludwiga van Beethovena neraskidivo su povezani s austrijskom prijestolnicom. Slavni je skladatelj u Beč stigao 1787. kako bi studirao kod tada još slavnijeg Mozarta, a od 1792. se godine tamo trajno nastanjuje.
Iako u Beču postoje tri stana koja se dovode u vezu s Beethovenom i sastavni su dio Muzeja Grada Beča, do sada nije postojao muzej posvećen isključivo ovom glazbenom velikanu. Jedan od tri spomenuta stana, onaj u bečkoj četvrti Heiligenstadt, sada će stoga biti proširen i pretvoren u muzej posvećen životu i djelu ovog planetarno poznatog skladatelja.
Upravo u ovom je stanu Beethoven 1802. godine napisao pismo „Testament iz Heiligenstadta“, upućeno svome bratu, ali ga nikada nije poslao. U pismu izražava sav svoj očaj zbog progresivnog gubitka sluha. U istom je stanu radio i na nekim od svojih najvažnijih dijela, između ostalog na Simfoniji br. 2 i prvim skicama Simfonije br. 3.
Novi Beethovenov muzej osvrnut će se na život i rad slavnog austrijskog skladatelja s najnovijeg znanstvenog stajališta, a muzej će za posjetitelje biti otvoren 25. studenog 2017. godine.Objavljeno 12.09.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se