Nalazite se u > Gospodarstvo
Beč dobiva potpuno automatizirane vlakove podzemne željeznice Beč dobiva potpuno automatizirane vlakove podzemne željeznice

550 milijuna eura za 45 novih vlakova
Izgradnjom nove linije podzemne željeznice U5 Beč će dobiti potpuno automatiziranu liniju metroa. Nova tirkizna linija u promet bi trebala biti puštena 2023. godine, a vlakovi koji će na njoj prometovati naručeni su od tvrtke Siemens. Do 2030. godine Siemens bi za Grad Beč trebao proizvesti 45 potpuno automatiziranih vlakova koji će moći prometovati bez vozača. Ugovor težak 550 milijuna eura predviđa da Siemens preuzme i poslove održavanja novih vlakova.
„Dobit ćemo moderno vozilo koje je kompatibilno s već postojećom infrastrukturom te je povoljno“, kazao je direktor bečkog poduzeća za javni prijevoz Günter Steinbauer. 
Novi će vlakovi imati spojene vagone, bit će prilagođeni osobama s invaliditetom, klimatizirani i pod video nadzorom. Testna faza započet će već 2020. godine, a vlakovi će za početak prometovati pod nadzorom vozača.Objavljeno 14.09.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se