Nalazite se u > Gospodarstvo
Beč i London potpisali sporazum u području Life Sciences i FinTech Beč i London potpisali sporazum u području Life Sciences i FinTech

„City-to-City Agreement“ poduzećima olakšava poslovanje u stranim zemljama
Gradovi Beč i London intenzivirali su svoju suradnju u području Life Sciences i financijskih tehnologija (FinTech). Sporazum o suradnji prošli su tjedan u Beču predstavili još uvijek amtirajući gradonačelnik Beča Michael Häupl i dogradonačelnik Londona Rajesh Agrawal.
Häupl je pri tom pohvalio dosadašnju svestranu suradnju dviju metropola na Dunavu i Temzi i istaknuo svoje zadovoljstvo novim sporazumom o suradnji.
„Upravo su Life Sceinces tj. biološke znanosti sjajan primjer toga kako je Beč uspio ojačati svoju međunarodnu poziciju gospodarskog središta“, kazao je gradonačelnik.
„City-to-City Agreement“ globalna je mreža gradova koji surađuju kao bi poticali kolaboraciju gradova, a time i gospodarski rast. Cilj je jačanje odnosa među gradovima i olakšavanje uvjeta poslovanja za poduzeća u stranim zemljama.
Life Sciences su nakon informatički tehnologija najjača gospodarska grana u Beču, s čak 500 poduzeća, 38.000 zaposlenika i novostvorenom vrijednošću od 10 milijuna eura. Prosječna stopa rasta na godišnjoj razini iznosi četiri posto.


Objavljeno 27.03.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se