Nalazite se u > Novosti
Beč je European Forest City 2016 Beč je European Forest City 2016

S šumskim udjelom od 20 posto Beč je najzeleniji grad Europe

 

Europski šumarski institut (EFI) jučer je Gradu Beču dodijelio titulu  „European Forest City 2016“, a austrijska će je metropola nositi punih godinu dana s ciljem poticanja svijesti o značaju šuma, kako kod građanki i građana, tako i kod gradskih upravnih tijela.

U ime gradonačelnika grada Beča povelju o imenovanju preuzeli su bečka gradska zastupnica za ekologiju Ulli Sima i direktor Gradskog ureda za šumarstvo službe Andreas Januskovecz.

S šumskim udjelom od 20 posto Beč je najzeleniji grad Europe. Bečka je šuma stanište preko 2.000 različitih biljnih vrsta, oko 150 vrsta ptica stanarica te drugih ugroženih životinja. Osim toga bečke su šume kod stanovništva iznimno popularna mjesta za odmor i rekreaciju, a dobro upravljanje šumskim prostorom ključno je za kvalitetu života glavnoj austrijskog grada te kvalitetu vode kojom se grad opskrbljuje.

Marc Palahi, direktor Europskog šumarskog instituta, koji je predstavnicima grad Beča uručio povelju, izjavio je tom prilikom: „Beč je pametan grad koji povezuje tradiciju i inovacije. Odličan primjer toga je zaštita izvorskih voda koja se u Beču sustavno provodi već 150 godina te izgradnja najvišeg drvenog nebodera na svijetu u novoizgrađenoj bečkoj  gradskoj četvrti Seestadt Apern“. 

Objavljeno 17.03.2016.
Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se