Nalazite se u > Gospodarstvo
Beč je u gostima Krakovu Beč je u gostima Krakovu
Beč je u gostima Krakovu Beč je u gostima Krakovu

Nakon uspješno odrađenih „Dana Beča“ u Ljubljani i Sofiji, Beč ovaj tjedan uz pomoć poduzeća Eurocomm-PR gostuje i u Krakovu. Od 3. do 5. travnja cijeli je Krakov u znaku Beča. Pored zabavnog popratnog programa koji očekuje Krakovljane glavne teme o kojima će se u okviru bečke manifestacije razgovarati energetski su menadžment, javni prijevoz i gospodarstvo.
 „Dani Beča“ otvoreni su 3. travnja koncertom poznatog austrijskog glazbenika Parov Stelara koji je u okviru svoje turneje prije Zagreba specijalno zbog ove manifestacije svratio u Krakov.
Jučer je Krakov posjetio i bečki gradonačelnik Michael Häupl koji je sa svojim kolegom iz Krakova potpisao produžetak sporazuma o suradnji dvaju gradova. „Beč i Krakov će tijekom naredne četiri godine surađivati u područjima zaštite okoliša, prometnog planiranja grada i kreativne ekonomije“, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Häupl.
Kao simbol prijateljstva između dvaju gradova iz Beča je u Krakov stiglo i 12 tipičnih bečkih ležaljki koje su većini poznate kao sastavni dio atrija bečkog MuseumQuartiera. Na taj će način dio bečke atmosfere u Krakovu ostati i nakon bečkog gostovanja.
Konferencijski dio „Dana Beča“ pod motom „Inovativni gradovi“ okupio je mnogobrojne stručnjake koji su diskutirali o pitanjima ključnim kako za Krakov tako i za Beč. Neke od njih su smanjenje ispušnih plinova, sustav daljinskog grijanja i hlađenja, ali i tema podzemne željeznice, smart city rješenja, organizacije velikih događaja i start up poduzeća.
„Dani Beča“ održat će se krajem godine 2017. i u Zagrebu, a uskoro ćemo saznati i koja će nam iznenađenja i teme Beč tada priredit.


Objavljeno 05.04.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se