Nalazite se u > Novosti
Beč na drugom mjestu ljestvice najuglednijih svjetskih gradova Beč na drugom mjestu ljestvice najuglednijih svjetskih gradova


Beč nije samo najbolji grad u svijetu po kvaliteti života, nego i najugledniji u Europi. Anketa koju je nedavno na uzorku od 55 svjetskih metropola proveo Reputation Insititute iz Bostona pokazala je naime da je Beč kada je u pitanju međunarodni ugled veoma visoko rangiran.

Ovaj institut osnovan je 1997. godine i vodeće je istraživačko i savjetodavno poduzeće za reputaciju u svijetu. Za svoju su studiju ispitali oko 22.000 ljudi iz industrijski najrazvijenijih i gospodarski najmoćnijih zemalja svijeta: SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Japana, Francuske, Njemačke, Italije i Rusije.

Reputacija metropola ocjenjivana je na temelju različitih faktora kao što su gospodarstvo, uprava i gradske strukture, ali i karakteristika poput ljepote, sigurnosti i kvalitete života. Na prvom je mjestu završio Sydney koji je zbog svog položaja, plaža i klime već mnogo puta biran za najbolje odredište za život i odmor. Na drugom mjestu ove ljestvice nalazi se Beč. Glavni je austrijski grad zbog umjerenih cijena stanovanja, uređenog gradskog prijevoza i  jake kulturne scene po mnogim studijama godinama najbolji grad za život, a sada potvrđeno i najugledniji u Europi. Na trećem mjestu smjestio se Zürich, a slijede ga Toronto i Stockholm.

 

U nastavku donosimo ljestvicu najuglednijih 10 gradova svijeta:

 

1.         Sydney

2.         Beč

3.         Zürich

4.         Toronto

5.         Stockholm

6.         Edinburgh

7.         Montreal

8.         Rim

9.         Vancouver

10.       KopenhagenObjavljeno, 28.02.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se