Nalazite se u > Novosti
Beč na prvom mjestu Smart City Index-a Beč na prvom mjestu Smart City Index-a

Pojam smart city ili pametni grad obuhvaća mnoge elemente koji pridonose poboljšanju životnog prostora, počevši od javnog gradskog prijevoza sve do škola i javnih institucija.  Težište svega leži na tehnološkim, ekonomskim i društvenim inovacijama. Sukladno ispitivanje koje je provelo društvo Roland Berger Strategy Consultants sa sjedištem u Njemačkoj Beč je sa svojom strategijom pametnog grada na prvom mjestu.
Prilikom usporedbe 87 svjetskih metropola uzeti su u obzir aspekti poput javne uprave, zdravstvenog sustava, obrazovanja, energetike i okoliša, mobilnost i dr. Na prvom mjestu našao se Beč, a slijede ga Chicago i Singapur. Sva su tri grada korištenjem digitalne tehnologije uspjeli odgovoriti ekonomskim, socijalnim i političkim izazovima postindustrijskog doba.
Beč već godinama u područjima energetike, gradnje, mobilnosti i infrastrukture razvija inovativna rješenja primjenjiva u svakodnevnim situacijama. Jedan od najvećih projekata takve vrste izgradnja je nove gradske četvrti Aspern, koja omogućuje urbani život u kontaktu s prirodom, s manjim brojem automobila i maksimalnom uštedom energije i prostora. Tu se testiraju nove tehnologije i novi koncepti življenja.
 „Raduje me da su naši ambiciozni ciljevi i strategije prepoznati. Bili smo dovoljno hrabri da u središte svoga rada za sljedećih nekoliko desetljeća stavimo zaštitu klime, održivi razvoj i visoku kvalitetu življenja. Ovaj se put pokazao uspješnim, a stanovnicima Beča garantira vitalan grad koji će bez grižnje savjesti ostaviti u nasljedstvo budućim generacijama“, kazala je povodom objave rezultata ispitivanja bečka dogradonačelnica iz redova zelenih Maria Vassilakou.


Objavljeno 29.03.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se