Nalazite se u > Novosti
Beč nagrađen kao najbolja LGBTI turistička destinacija Beč nagrađen kao najbolja LGBTI turistička destinacija

U proljeće 2019. glavni grad Austrije postaje i domaćinom Euro Pridea
Početkom ožujka ove godine glavnom austrijskom gradu uručena je  nagrada „Australian LGBTI Award“  u kategoriji najbolje destinacije. U uži izbor ušlo je devet destinacija među kojima i New York City, Kanada, Tajland, Las Vegas i Los Angeles. Australska LGBTI nagrada dodjeljuje se u 12 kategorija, od kojih je jedna i nagrada za najbolju turističku destinaciju.
No to nije jedina nagrada koja Beč svrstava među najbolje LGBTI destinacije. U siječnju ove godine svjetski poznata LGBT-putnička platforma GayTravel.com proglasila ga je najboljom međunarodnom destinacijom, a 2017. svjetska turistička organizacija UNWTO u svom je izvještaju „Second Global Report on LGBT Tourism“ Beč nazvala primjerom dobre turističke prakse.
Kako bi to tako i ostalo Beč se ponudio kao domaćin Euro Pridea koji će se u austrijskoj prijestolnici održati u proljeće 2019. godine. Osim toga u Austriji ove godine na snagu stupa i zakon o istospolnim brakovima, čime će Beč zasigurno ojačati svoju poziciju i postati još popularnijom destinacijom za vjenčanja i provođenje medenog mjeseca.


Objavljeno 06.04.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se