Nalazite se u > Novosti
Beč po 9. put proglašen gradom s najboljom kvalitetom života Beč po 9. put proglašen gradom s najboljom kvalitetom života
Beč po 9. put proglašen gradom s najboljom kvalitetom života

Zagreb i ove godine na 98. mjestu
Nigdje na svijetu ne živi se tako dobro kao u Beču. Barem tako tvrdi poznata međunarodna konzaltig tvrtka Mercer koje je i ove godine provela studiji kvalitete života u 231 gradu svijeta.
Grad Beč po deveti je put proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u svijetu i to prvenstveno zahvaljujući svojoj sigurnosti, dobro strukturiranoj mreži javnog prijevoza te mnogobrojnim kulturnim ustanovama i izvrsnoj ponudi aktivnosti u slobodno vrijeme.
Drugo mjesto ljestvice zauzeo je švicarski grad Zürich, dok treće mjesto dijele njemački München i novozelandski Auckland. Na posljednjem mjestu ljestvice i ove je godine završio glavni grada Iraka Bagdada. Zagreb se kao i prošle godine smjestio na 98. mjestu ljestvice.
Studija se svake godine provodi prema 39 kriterija, od kojih su najbitniji gospodarska situacija, sigurnost, zdravstvena zaštita, javni prijevoz, stanovanje, okoliš itd.


Objavljeno 21.03.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se