Nalazite se u > Novosti
Beč sutra okuplja preko 600 urednika iz cijelog svijeta Beč sutra okuplja preko 600 urednika iz cijelog svijeta

Urednici i novinari iz Hrvatske na bečkom GEN Summitu 2016

 

U Beču sutra započinje još jedno izdanje medijske konferencije od nazivom Global Editors Network Summit koja će okupiti preko 600 glavnih urednika i medijskih inovatora iz cijelog svijeta.

Jedna od glavnih tema ovogodišnje trodnevne konferencije bit će pronalaženje načina kako se današnja medijska industrija može nositi s mega platforma kao što su Facebook, Apple i Google koje svojim korisnicima također nude vijesti i novosti. 

O tome će govoriti preko 100 izlagača iz medijskih kuća i društvenih servisa kao što su BBC News, Die Zeit, , Blendle, The Associated Press, CNN, Twitter, The Wall Street Journal, Reuters Institute, Columbia University, Google itd. 

Neki od najzanimljivijih govornika samita bit će Zilla Watson s BBC-a koja će već prvog dana konferencije održati predavanje na temu „Virtualna stvarnost, 360° video uradci i novinarstvo: prijatelji ili ne?“, zatim Nizozemac Marten Blankensteij, tvorac aplikacije Blendle, s temom „Personalizacija vijesti: Netflix efekt“, a zadnjeg će dana konferencije nastupiti Gérard Biard glavni urednik francuskog tjednika Charlie Hebdo koji će govoriti o budućnosti stripa. 

U okviru samita održat će se i dvije dodjele nagrada. 16. će lipnja najznačajnijim radovima iz područja podatkovnog novinarstva u 2015. godini biti uručeno odličje Data Journalism Award, dok će 17. lipnja biti predstavljeni pobjednici GEN Editor Laba. Riječ je o programu u koji spaja razvojne stručnjake, novinare i dizajnere koji pod pokroviteljstvom vrhunskih medijskih kuća kao što su The New York Times, The Guardian i El País radeći u manjim grupama u roku od jednog do dva dana razvijaju nove medijske prototipove.

Na konferenciji će sudjelovati i desetak urednika i novinara iz Hrvatske, a za organizaciju sudjelovanja medijskih kuća iz srednje i jugoistočne Europe zaduženo je poduzeće Bečkog holdinga za inozemnu komunikaciju Eurocomm-PR.

Više o samom programu samita možete pročitati na http://www.gensummit2016.org/agenda


Objavljeno 15.06.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se