Nalazite se u > Gospodarstvo
Beč ulaže 52 milijuna eura u škole i vrtiće Beč ulaže 52 milijuna eura u škole i vrtiće
Beč ulaže 52 milijuna eura u škole i vrtiće


Bečke su gradske vlasti stoga prije nekoliko dana usvojile budžet od 52 milijuna eura za proširenje i sanaciju bečkih obrazovnih ustanova.
Neki do najvećih projekata pri tom su preuređenje bivše dječje zubne klinike u ustanovu za cjelodnevni boravak djece školske dobi u vrijednosti od 3,4 milijuna eura i izgradnja dvaju novih vrtića za smještajnim kapacitetom za ukupno 22 grupe u vrijednosti od 24,1 milijuna eura.
Jedan od najzanimljivijih projekata koji bi trebao biti završen do 2021. godine je i izgradnja obrazovnog kampusa u novoizgrađenom dijelu Beča „Seestadt Aspern“. Novi će kampus obuhvaćati 12 vrtićkih grupa, 17 razreda s cjelodnevnom nastavom, 16 razreda srednje škole te razred za djecu s posebnim potrebama. U sklopu kampusa trebao bi biti izgrađen i centar za mlade, a samo u proces njegova planiranja bit će uloženo 5,3 milijuna eura.


Objavljeno 27.03.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se