Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Bečani su najaktivniji austrijski hodači Bečani su najaktivniji austrijski hodači

Svaki Bečanin godišnje pješice, biciklom ili javnim prijevozom prevali 4.680 kilometara

Bečani se po pitanju broja kilometara koje svake godine prijeđu javnim prijevozom, biciklima ili pješice nalaze na prvom mjestu u Austriji.
U prosjeku se u Beču godišnje po glavi stanovnika na ovaj način prevali 4.680 kilometra, što Bečane čini jedinima u Austriji koji više hodaju, voze bicikl ili koriste sredstva javnog prijevoza, nego što sjede za volanom osobnog automobila. Bečane su time stanovnike Donje Austrije nadmašili za 1000 kilometara, a Štajerce za čak duplo.
Bez obzira na ove zadivljujuće rezultate, gradska uprava Beča vidi dodatne mogućnosti za poboljšanje jer je ipak svaka peta vožnja automobilom kraća od pet kilometara i 30 posto svih zaposlenih na radno mjesto odlazi automobilom.
Najveću mogućnosti za smanjenje automobilskog prometa odnosi se pri tom na osobe koje svaki dan iz okolice putuju u glavni austrijski grad na posao ili školovanje, a u automobilima najčešće sjedi samo po jedna osoba. Gradske vlasti svoj cilj namjeravaju postići uvođenjem većeg broja prigradskih vlakova i povoljnim cijenama javnog prijevoza.


Objavljeno 01.10.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se