Nalazite se u > Novosti
Bečka gradska uprava poziva na fer ponašanje u javnom prijevozu Bečka gradska uprava poziva na fer ponašanje u javnom prijevozu

Praksa koju bi trebao usvojiti svaki veći grad

 

U svim vozilima bečkog javnog prijevoza ove se jesni provodi kampanja za obzirnije ponašanje prema suputnicima.  Grad Beč i komunalno poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien“  ovom kampanjom putnike pozivaju na poštivanje pravila ponašanja u sredstvima javnog prijevoza i više obzirnosti prema ostalim putnicima.

Anketa provedena među korisnicima gradskog prijevoza pokazala je naime što putnicima najviše smeta. Najviše ispitanika odgovorilo je da im smeta glasno telefoniranje (83%), konzumiranje jela jakih mirisa (76%) i alkohola (75%). Na listi najiritantnijih postupaka su i glasno slušanje glazbe, ostavljanje otpadaka i uvođenje pasa bez brnjice u javni prijevoz.

Bečki tramvaji, vlakovi podzemne željeznice i autobusi svakodnevno prevezu 2,5 milijuna putnika pa je pridržavanje pravila stoga glavni preduvjet za njihovo zadovoljstvo. Kampanja pod sloganom „Vozi se fer“ započela je misterioznim plakatima s natpisima kao što su „Od toga joj je muka“ ili „Pun mu je nos“, a nastavlja se oglasima na radiju, internetu i na društvenim mrežama.

„Većina naših putnika ponaša se uzorno. No uvijek ima i pojedinaca koji narušavaju red. U Beču se za održavanje reda i mira u javnom prijevozu brine 3300 vozača, 200 kontrolora karata i preko 300 nadzornika na stanicama. Naš je moto, prvo ljubazno, a onda strogo. Oni koji odbijaju promijeniti svoje neprihvatljivo ponašanje moraju računati i s posljedicama tj. kaznama“, kazao je povodom najave kampanje direktor „Wiener Linien“, Günter Steiner. Kazna za „švercanje“ u javnom prijevozu u Beču iznosi primjerice čak 103 eura.Objavljeno 28.10.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se