Nalazite se u > Novosti
Bečka komunalna služba uklanja leševe bicikla, ali i one nepropisno parkiranje Bečka komunalna služba uklanja leševe bicikla, ali i one nepropisno parkiranje

Napušteni bicikli u lošem stanju narušavaju sliku grada. Često se na prometnim znakovima mogu vidjeti takve olupine bicikla, a ponekad one nepotrebno blokiraju i javne stalke za odlaganje bicikla. U Beču se o njihovom uklanjanju brine služba za gradsku čistoću (MA 48).

Godišnje se u Beču ukloni preko 1000 ilegalno ostavljenih bicikla tj. onog što je od njih ostalo. One još upotrebljive prodaju u trgovini rabljenom robom ovog bečkog komunalnog poduzeća, a one neupotrebljive recikliraju.

Građani koji uoče napuštene bicikle to komunalnoj službi mogu dojaviti putem službenog telefona.

No, u Beču se često i „nepropisno parkirani“ bicikli, slično automobilima, uklanjaju s javnih površina. Najčešće je pri tom riječ o nesmotreno ostavljenim biciklima koji blokiraju promet ili pristupe za invalide. Vlasnici takvih bicikla svoje limene ljubimce na dva kotača u tom slučaju mogu potražiti na parkiralištu bečke vučne službe u Simmeringu.

Ako je riječ o neuglednim ostacima bicikla ili biciklima koji blokiraju prometnice oni se odmah uklanjaju, no ako je samo riječ o biciklima koji duže vrijeme nisu pomaknuti s nekog mjesta, djelatnici komunalne službe na njih pričvršćuju obavijesti kojima se najavljuje uklanjanje unutar četiri tjedna.

Ako nakon toga uistinu dođe do uklanjanja, vlasnici mogu računati s tim da će za „oslobođenje“ svog bicikla morati i platiti određenu naknadu.

Uklonjeni se bicikli sukladno zakonu čuvaju dva mjeseca, a potom se prodaju ili recikliraju.


Objavljeno 22.04.2016.

 

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se