Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Bečka kuća mora bogatija za još jednu atrakciju – Atlantski tunel Bečka kuća mora bogatija za još jednu atrakciju – Atlantski tunel
Bečka kuća mora bogatija za još jednu atrakciju – Atlantski tunel

Na samo 12 centimetara udaljenosti od morskog psa

Najposjećenija atrakcija među ljubiteljima životinja u Beču zasigurno je bečki zoološki vrt „Tiergarten Schönbrunn“, no po zanimljivosti nimalo ne zaostaje niti „Kuća mora“ (Haus des Meeres).

Bečka „Kuća mora“ smještena je u samom centru glavnog austrijskog grada u topovskom tornju iz Drugog svjetskog rata. U njoj živi preko 10.000 životinja, što je čini najvećim akvarijem u Austriji.

Od sredine prosinca ovaj je zadivljujući akvarij bogatiji za još jednu vjerojatno u cijelom svijetu jedinstvenu atrakciju. Nakon dvije godine planiranja i gradnje otvoren je naime Atlantski tunel.

Riječ je o 10 metara dugačkom staklenom tunelu koji vodi kroz akvarij zapremine od 500.000 litara, što na posjetitelje ostavlja dojam boravka u samom moru. Posjetitelje pri tom od morskih životinja – počevši od bezopasnih malih riba do morskih pasa – dijeli samo 12 centimetara debelo akrilno staklo.

Dugo planiranje se isplatilo, jer je Kuća mora ovom investicijom u vrijednosti od 3 milijuna eura dobila više prostora za posjetitelje, ali i nove životinje. Na proljeće će novi dio bečke Kuće mora u kojem trenutno nalazi oko 1000 riba tako doseliti i velike ribe poput muriniki, velikih bucnjeva i dodatnih morskih pasa, a očekuje se i desetmilijunski posjetitelj.


Objavljeno 02.01.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se