Nalazite se u > Turizam > Zabava
Bečka sezona balova počinje uskoro Bečka sezona balova počinje uskoro

Pripremite plesne cipele i zaputite se u Beč
Za sve ljubitelje balova i plesa 11. studenog 2017. u Beču započinje najljepše doba godine. Sezona balova započet će točno na prvi dan fašnika i bit će zvanično otvorena javnim plesom u centru grada koji će predvodit instruktori različitih bečkih plesnih škola.
Tradicija fašničkih balova u austrijskom glavnom gradu i danas živi, iako se balovi u današnje vrijeme često provlače sve do proljeća i ljeta. Svoj vrhunac balska sezona doseže ipak u siječnju i veljači, kada se balovi na svakodnevnom društvenom rasporedu grada.
U austrijskoj se prijestolnici svake godine održi preko 450 balova, a najposjećeniji događaji broje i do 6.000 posjetitelja.
Pored društvene funkcije bečki balovi imaju i značajnu gospodarsku ulogu. Sukladno istraživanju koje je provela Bečka gospodarska komora 2016. godine svaki sudionik bala u prosjeku potroši 270 eura na pripreme i posjet samom balu.
Prošlogodišnja balska sezona zabilježila je prihode od 131 milijuna eura, a od 500.000 posjetitelja više od tri četvrtine bilo je iz Beča, 60.000 ih je bilo iz ostalih austrijskih pokrajina te 50.000 iz inozemstva.
U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se svima poznati „Operni bal“, „Bal Bečkih filharmoničara“, „Bal bečkih vlasnika kavana“, „Bal Crvenog križa“ i „Novogodišnji bal“, balovi različitih sektora kao što su „Znanstveni bal“, „Bal pravnika“ i „Concordia bal“, dobrotvorni „Life bal“ i mnogi drugi.


Objavljeno 06.11.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se