Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Bečka Španjolska škola jahanja uvrštena u svjetsku kulturnu baštinu Bečka Španjolska škola jahanja uvrštena u svjetsku kulturnu baštinu

Lipicanci uživaju u posebnom tretmanu koji uključuje i aroma terapiju

 

Bečka je Španjolska škola jahanja još u prosincu prošle godine uvrštena na listu svjetske kulturne baštine, a jučer, 2. lipnja 2016., joj je u bečkom Burggartenu uručena i svečana povelja.

Mjesto primopredaje UNESCO-ve povelje, bečki Burggarten, u buduće će biti poligon gdje će se lipicanci svakodnevno između 7 i 10 sati ujutro istrčavati.

To raduje bijele ždrijepce i njihove jahače, ali će zasigurno razveseliti i sve šetače koji će se u to vrijeme naći u ovom bečkom parku.

Španjolska škola jahanja u Beču se nepromijenjeno prakticira već stoljećima i jedinstvena je u cijelom svijetu.

Stečeno znanje najstarije škole jahanja u svijetu s generacije na generaciju jahača prenosi se usmenim putem, a javnosti se „balet bijelih ždrijebaca“ predstavlja u okviru izvedbi u Austriji i inozemstvu te je omiljen u cijelom svijetu.

Lipicanci bečke ergele pri tom uživaju u posebnom tretmanu koji obuhvaća živu vodu, samo za njih kreirani meni, kiropraktiku pa čak i aroma terapiju.


Objavljeno 07.06.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se