Nalazite se u > Gospodarstvo
Bečka zračna luka: siječanjsko povećanje putničkog prometa Bečka zračna luka: siječanjsko povećanje putničkog prometa
Bečka zračna luka: siječanjsko povećanje putničkog prometa

Bečka je zračna luka Schwechat u siječnju 2017. godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine zabilježila porast putničkog prometa od čak 7,9%. Broj putnika dosegnuo je tako 1.445.076. 
Tvrtke Austrian Airlines, Eurowings i easyJet pri tom su zabilježile najveći pozitivni razvoj putničkog prometa. Broj putnika na domaćim letovima povećao se za 9,1%, dok je broj putnika u tranzitu zabilježio plus od 3,2%. Ukupan broj polijetanja i slijetanja imao je samo blagi porast od 0,8% u usporedbi sa siječnjem 2016. godine.
Povećanje prometa zabilježile su u siječnju 2017. i druge dvije luke koje pripadaju grupaciji bečke zračne luke, a to su zračne luke Malta i Košice. Na Malti je zabilježen porast putničkog prometa od čak 27,3%, dok je promet u Košicama porastao za  8,8%.
Svojim proširenjem 2012. godine Schwechat je uspio povećati broj direktnih letova iz Beča, a prošle je godine drugi put zaredom dobio i nagradu za „Najbolje osoblje zračne luke u Europi“.Objavljeno 28.02.2017

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se