Nalazite se u > Novosti
Bečke ekološke božićne vrećice po 10. put na tržištu Bečke ekološke božićne vrećice po 10. put na tržištu

Blagdani u ekološkom duhu

Bliže se božićni i novogodišnji blagdani, a s njima i sezona darivanja koja podrazumijeva i dodatni otpad nakon otvaranja darova. Kako bi se takva situacija izbjegla bečke su gradske vlasti koje se jako zalažu za održivost još prije punih deset godina na tržište plasirale ekološke božićne vrećice i stvorile jednu lijepu, praktičnu te prije svega višenamjensku alternativu plastičnoj i papirnatoj ukrasnoj ambalaži.

No, bečka božićna vrećica ne koristi samo okolišu. Vrećice su naime načinjene u radionicama bečkih udruga osoba s invaliditetom, a prihod od njihove prodaje namijenjen je bečkoj Kući integracije.

Dekorativne crvene vrećice od tkanine dostupne su u tri različite veličine. Najmanja je vrećica pogodna za umatanje manjih darova kao što su npr. vinske boce. Pored standardne veličine postoje i tzv. XL-vrećice veličine 67 x 57 cm za posebno velike darove.

Bečka je ekološka božićna vrećica dostupna u svim filijalama trgovačkog lanca BILLA koji je od samog početka partner ovog projekta, pri čemu cijena manje vrećice iznosi 2,99 eura, velike 3,99 eura, dok XL-vrećica košta 6 eura. Komplet sa sve tri veličine može se pak nabaviti po cijeni od 11 eura.

Bečka se ekološka božićna ambalažna može nabaviti i na nekim bečkim adventskim sajmovima te kod reciklažnim dvorišta.


Objavljeno 02.12.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se