Nalazite se u > Gospodarstvo
Bečki kongresni turizam ruši rekorde Bečki kongresni turizam ruši rekorde

U Beču 2015. održano 3.685 kongresa i poslovnih manifestacija

Austrijski kongresni savez (Austrian Convention Bureau) objavio je da je broj održanih poslovnih manifestacija u ovoj zemlji u posljednjih pet godina porastao za 36 posto, a broj noćenja u istom razdoblja uvećan je za 11 posto na 3,1 milijuna. Po mišljenju krovne institucije ove austrijske turističke grane položaj, infrastruktura i stabilnost Austrije te profesionalnost domaćih poduzeća najviše doprinose uspjehu kongresne industrije u Beču.

Od svih je austrijskih gradova dakako najjača kongresna industrija Beča, gdje je 2015. godine održano 3.685 kongresa i ostalih poslovnih manifestacije,  što je za tri posto više u odnosu na prethodnu godinu. Broj ostvarenih noćenja koji je rezultirao iz toga iznosio je 1,7 milijuna.

Bečka kongresna industrija sukladno objavljenim podacima osigurava 19.000 cjelogodišnjih radnih mjesta na razini cijele Austrije, a ostvarena je dodana vrijednost protekle godine po prvi puta premašila granicu od jedne milijarde eura.

Prema podacima saveza, sudionici kongresa znatno više troše od običnih turista. U prošloj su godini ukupni izdaci kongresnih turista tako iznosili 534 eura dnevno. U to se ubrajaju troškovi noćenja koji čine 23 posto izdataka, putni troškovi s 22 posto, kotizacija s 19 posto, dok se na shopping potroši 13, a na hrana 11 posto dnevnih izdataka.


Objavljeno 01.12.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se