Nalazite se u > Kultura > Kultura
Bečki ljetni koncert i ove će godine napuniti vrt dvorca Schönbrunn Bečki ljetni koncert i ove će godine napuniti vrt dvorca Schönbrunn

26. svibnja u 20:30 sati

Ljubitelji frankofonske glazbe na ovogodišnjem će ljetnom koncertu Bečkih filharmoničara – Sommernachtskonzert - koji se već tradicionalno krajem svibnja održava u vrtu dvorca Schönbrunn doći na svoje.

Ravnanje koncertom koji će se i ove godine uz slobodan ulaz održati 26. svibnja s početkom u 20 sati i 30 minuta preuzet će maestro Semjon Bičkov za kojeg ovaj koncert ujedno predstavlja i bečki debi.

No, ovogodišnji koncert i za sam orkestar donosi nešto novo. Bečki će filharmoničari naime po prvi puta izvesti koncert Francisa Poulenca za dva klavira i orkestar u d-molu. A kao solistice za klavirom nastupit će sestre Katia i Marielle Labeque.

Kompletan je koncert kao što je već i spomenuto posvećen francuskim komponistima. počevši od Bizeta i Berlioza, preko Poulenca sve do Ravela.

Više o samom programu potražite na www.sommernachtskonzert.at.


Objavljeno 18.05.216. 

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se