Nalazite se u > Kultura > Kultura
Bečki Novogodišnji koncert pod ravnanjem maestra Dudamela Bečki Novogodišnji koncert pod ravnanjem maestra Dudamela

Rezervacije ulaznica za koncertno izdanje 2017./2018. već od  2. siječnja 2017.

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije smatra se najpoznatijim novogodišnjim koncertom u cijelom svijetu. Prvi je bečki Novogodišnji koncert održan 31. prosinca 1939. godine, a njegov je program od samog početka posvećen djelima dinastije Strauss  - Johann Strauss (otac), Johann Strauss (sin), Eduard Strauss i Josef Strauss. Već se tradicionalno svake godine održava u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina, a od 1959. godine se televizijskim putem prenosi uživo u preko devedeset zemalja svijeta, pa tako i na hrvatskoj televiziji.

Ovogodišnjim izdanjem Novogodišnjeg koncerta koji će uživo pratiti nekoliko milijuna gledatelja diljem svijeta ravnat će slavni Gustavo Dudamel , a na repertoaru će se pored tradicionalnog izvođenja dijela dinastije Strauss naći i skladbe Franza Lehára, Èmilea Waldteufela, Franza von Suppé, Carla Michaela Ziehrera i Otta Nicolaija.

Ulaznice za najpoznatiji novogodišnji koncert zbog velikog se interesa početkom svake godine dodjeljuju putem ždrijeba, pa će se tako i ulaznice za Novogodišnji koncert 2017./2018. moći naručiti već od 2. siječnja do 29. veljače iduće godine.


Objavljeno 24.11.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se