Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Bečki proljetni blues Bečki proljetni blues
Bečki proljetni blues

Vienna Blues Spring, 20. ožujka – 30. travnja 2018.
Najduži blues festival na svijetu, bečki „Vienna Blues Spring“, ove će se godine održati od 20. ožujka do 30. travnja i to na pet lokacija - klub Reigen, Kuća glazbe (Haus der Musik), Mozartova kuća, kazalište Akzent te RadioKulturhaus.
Ovogodišnje 14. izdanje festivala obuhvaća preko 40 koncerata austrijskih i internacionalnih blues izvođača, a njih čak 36 održat će se u klubu Reigen. Cijena ulaznice sa sve koncerte na toj lokaciji iznosi 220 eura. Vlasnici te ulaznice osim toga dobivaju 50 posto popusta na sve ulaznice za koncerte na preostalim lokacijama. Pored pojedinačnih karata za koncerte moguće je kupiti i ulaznicu za šest koncerata po želji koja iznosi 100 eura.
Među 300 izvođača koji će nastupiti tijekom šest tjedana bečkog festivala nalaze se i „The Pretty Things“, britanska skupina „Savoy Brown“, “RUF Blues Caravan“, „Hamburg Blues Band“ te Miller Anderson.
Ovogodišnji festival ugostit će i mnogobrojne ženske predstavnice blues scene kao što su Denise Gordon, Jane Lee Hooker ili mlada kantautorica Ann Vriend koja je 2017. nagrađena kanadskim Blues Awardom.
Austrijsku blues scenu predstavit će između ostalog skupina „Monti Beton“, „Mojo Blues Band“ te Peter Henisch.

Više informacija o programu ovogodišnjeg Vienna Blues Springa potražite na http://www.viennabluesspring.org/home.html.


Objavljeno 20.03.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se