Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Bečki raj za surfere Bečki raj za surfere

Surfanje u centru velegrada

 

Svi ljubitelji surfanja od sada će i tijekom posjeta glavnom austrijskom gradu koji se nalazi kilometrima daleko od mora moći uživat u svom omiljenom sportu.

Bečki Schwarzenbergplatz od 10. lipnja postaje naime mjesto okupljanja surfera koji će zajahati na umjetnim valovima. Na spomenutom trgu bit će postavljena rampa za surfanje dimenzija 20 x 50 metara, u čijem će se središtu nalaziti i omanji bazen.

Pokretač projekta, poduzeće AWSM, od sada surfanje želi učiniti dostupnim i u Austriji. Slična rampa postoji još od 2010. u zračnoj luci u Münchenu, a u Švicarskoj je projekt zaživio 2014. godine.

Projekt pod nazivom „City Wave“ razvili su poduzetnici iz Münchena, a ideja je sljedeća: Voda iz većeg bazena pumpa se u visinu odakle otječe u manji bazen. Na mjestu gdje se sastaju tekuća i stajaća voda nastaje val prije nego se voda ponovo vrati u veći bazen i čitav proces krene ispočetka. Budući da se visina i intenzitet valova mogu regulirati rampu za surfanje moći će isprobati svatko želi, pa čak i djeca u dobi od šest godina.

Surferima početnicima na raspolaganju će biti instruktori, a sva neophodna oprema moći će se iznajmiti na licu mjesta. Sat vremena surfanja iznosit će 39 eura, a u cijenu je uključeno i iznajmljivanje opreme.

Surfanje će sve do kraja rujna bez obzira na vremenske uvjete biti moguće svakog dana u vremenu od 10 do 22 sata.


Objavljeno 07.06.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se