Nalazite se u > Gospodarstvo
Bečko gradsko vinogradarsko dobro u lovu na nagrade Bečko gradsko vinogradarsko dobro u lovu na nagrade

Bečko gradsko vinogradsko dobro Cobenzl ne proizvodi samo sjajno vino, nego i med vrhunske kvalitete

 

U sklopu bečke gradske uprave već preko 100 godina posluje i gradsko vinogradarsko dobro Cobenzel koje je poznato po svojim vrhunskim vinima, posebice bijelima. No uprava se dobra prije dvije godine odlučila i na nabavku pčela, čija se populacija u svijetu zbog štetnog utjecaja pesticida sve više smanjuje.

Rezultat ovogodišnje slatke berbe med je čiji su okus odredili pretežito cvjetovi lipe te kojem je Austrijski pčelarski centar dodijelio najvišu oznaku kvalitete, onu zlatnu.

Pčelarstvo se na gospodarstvu Cobenzl provodi po strogim biološkim smjernicama koje se ne odnose samo na  dobivanje meda nego i na uzgoj pčela, njihovo hranjenje, prirodne materijale od koji su sagrađene košnice te pažljiv odabir mjesta ispaše.

No to nisu jedine dobre vijesti za Cobenzl. Naime dok se čeka ovogodišnja berba grožđa razlog za slavlje donosi i Pinot Noir Bellevue Reserve iz 2012. To je prvo bečko crno vino u povijesti vinarstva u Austriji koje je na najznačajnijem austrijskom vinskom natjecanju odbrano kao najbolje. Osvojilo je žiri svojom jakom ali ujedno i elegantnom strukturom te bukeom po šumskom voću, kestenu i arancinima.Objavljeno 29.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se