Nalazite se u > Novosti
Bečom će krajem travnja upravljati djevojčice Bečom će krajem travnja upravljati djevojčice
Bečom će krajem travnja upravljati djevojčice Bečom će krajem travnja upravljati djevojčice

U Beču će se 28. travnja ove godine održati 15. po redu Dan kćeri. U okviru ovog jedinstvenog bečkog projekta djevojčice u dobi od 11 do 16 godina svake godine imaju priliku sudjelovati u specijalnim radionicama i upoznati se s profesijama koje ne smatraju tzv. „klasičnim ženskim zanimanjima“.
Ove je godine svoje sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj akciji najavilo 150 bečkih poduzeća iz područja obrta, tehnike i tehnologije te prirodoslovnih znanosti.
Zainteresirane se djevojčice za sudjelovanje mogu prijaviti još do 18. travnja, a taj će dan biti oslobođene pohađanja nastave.
Na prvom Danu kćeri koji je održan još davne 2002. godine sudjelovalo je svega jedno poduzeće (Siemens AG Österreich) i samo 200 djevojčica, kaže Sandra Frauenberger, Bečka članica poglavarstva za ženska pitanja i inicijatorica akcije.
Frauenberger osim toga ističe, kako se broj djevojčica koje su birale tri tipična ženska zanimanja – trgovkinja, frizerka i ekonomistica – od 2002. godine i početka same akcije do danas znatno smanjio.
Uz već tradicionalni Dan kćeri koji se održava svakog četvrtog četvrtka u travnju, grad Beč i tijekom cijele godine u okviru specijaliziranih radionica nastoji djevojčice i mlade žene poticati da se okušaju u nekom od „tipičnih muških zanimanja“ koje ih zanima.
Bečke gradske vlasti osim toga samo u svojim službama zapošljavaju preko 42.000 žena (64 posto), od ukupno 100 gradskih zastupnika 37 su žene, dok je od sedam članova bečkog poglavarstva čak pet žena.

Više informacija potražite na: http://www.toechtertag.at


Objavljeno 14.04.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se