Nalazite se u > Novosti
Briga o okolišu uči se od malih nogu: Djeca u Beču svake godine posade preko 10.000 stabala Briga o okolišu uči se od malih nogu: Djeca u Beču svake godine posade preko 10.000 stabala

50 posto gradske površine Beča čine zelene površine koje grad sustavno održava i povećava
U Beču se svake jeseni u okviru projekta obiteljskog pošumljavanja posadi nekoliko tisuća komada novog drveća.
Ovogodišnja obiteljska akcija pošumljavanja održana je 21. listopada u 21. bečkom okrugu Leopoldau, a roditeljima i djeci su u sadnji 10.500 komada drveća i grmlja pomogli šumarice i šumari bečke Gradske služne za upravljanje šumama i poljoprivrednim površinama MA 49.
„Zelene površine čine preko 50 posto gradske površine Beča, što znatno poboljšava kvalitetu života u njemu. Raduje me što zelene površine uz pomoć mladih stanovnika i dalje rastu“,  kazala je tom prigodom bečka gradska vijećnica za ekologiju Ulli Sima.
Projekt se provodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća šumsko se područje Beča svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih. Do danas je posađeno oko 320.000 stabala javora, hrasta, jasena te drugog vrijednog drveća, čime je stvoreno 64 hektara nove šume.
Bečki zeleni pojas već je 1905. godine proglašen zaštićenim šumskim područjem, a Grad Beč se od tada sustavno trudi održavati ga i povećavati.

Objavljeno 06.11.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se