Nalazite se u > Novosti
Central European University dolazi u Beč Central European University dolazi u Beč

CEU 2022. počinje s radom u 14. bečkom okrugu
Grad Beč i Central European University (CEU) potpisali su memorandum o sporazumijevanju vezano uz najavljeno otvaranje treće filijale sveučilišta na području bolnice Otto-Wagner-Spital u 14. bečkom okrugu. Ugovor na najmu bit će sklopljen na 99 godina, a areal će i dalje biti javno dostupan te će ostati očuvane sve povijesne građevine koje se tamo nalaze.
Konačan ugovor trebao bi biti potpisan do kraja 2018. godine, a sam početak nastave na novoj lokaciji očekuje se u zimskom semestru 2022./23. godine. Od jeseni 2019. za smještaj sveučilišta trebalo bi se naći privremeno rješenje.
CEU je međunarodno priznata visokoškolska ustanova američkog tipa koja je osnovana 1991. godine sa sjedištem u Budimpešti. CEU trenutno broji 13 instituta, školu i 20 istraživačkih centara s težištem na društvenim, humanističkim, ekonomskim i pravim znanostima. Studenti diplomskih i doktorskih studija dolaze iz preko 100 različitih zemalja svijeta.
Gradonačelnik Beča Michael Häupl ne skriva svoje oduševljenje suradnjom s CEU-om i ističe kako je to prilika stoljeća. „CEU je simbol buđenja u EU članicama iz srednje i istočne Europe te će se sa svojim društveno-humanističkim fokusom dobro uklopiti u našu sveučilišnu sliku“, dodaje Häupl.


Objavljeno 10.04.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se