Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Dva hrvatska tima na bečkoj vodicikl regati Dva hrvatska tima na bečkoj vodicikl regati

37. međunarodna vodocikl regata u Beču od 25. do 29. svibnja 2016.

 

U Beču će se od 25. do 29. svibnja održati već tradicionalna 37. međunarodna vodocikl regata, na kojoj će pored sudionika iz Njemačke, Poljske, Rusije, Turske, Nizozemske  i Austrije sudjelovati i dva tima iz Hrvatske. To su vodocikl timovi Tehničkog fakulteta Rijeka i Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba koji će se predstaviti sa svojim vodociklima Šijun i Borac.

Međunarodna vodocikl regata održava se još od 1980. a njezini su sudionici studenti i učenici iz područja brodogradnje koji se s vodociklima vlastite izrade natječu u šest kategorija – sprint, vožnja naprijed-natrag, slalom, utrka na duge staze, utrka ubrzanja i utrka vučne sile. Vodocikli su pri tom izrađeni različitih materijala kao što su drvo, čelik, plastika, staklenih vlakna i sl.

Natjecanje koje će se ove godine održati u bečkom Veslačkom centru „Neue Donau“ okupiti će ukupno 350 sudionica i sudionika koji će startati s 44 čamca ručne izrade.


Objavljeno 25.05.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se