Nalazite se u > Novosti
Europska konferencija o biciklističkoj logistici 2017. u Beču Europska konferencija o biciklističkoj logistici 2017. u Beču

Museumsquartier - 20. i 21. ožujka 2017.

U glavnom će se gradu Austrije 20. i 21. ožujka 2017. godine održati Europska konferencija o biciklističkoj logistici. Na skupu u Bečkom Museumsquartieru internacionalni će stručnjaci iz područja logistike i transporta predstaviti inovacije u transportu roba.

„Ekološki prihvatljiv transport roba tema je koja i za Beč postaje sve važnija, posebice ako i dalje želimo zadržati odličnu kvalitetu življenja u našem gradu“, kazala je prilikom najave konferencije dogradonačelnica Beča iz redova zelenih, Maria Vassilakou.

Na konferenciji će pored predstavnika velikih logističkih poduzeća govoriti i jedan od vodećih danskih gradskih dizajnera Mikael Colville-Andersen.

Osim stručnih predavanja i radnih skupina koje će se baviti temama korištenja transportnih bicikala u gospodarske, komunalne  ili privatne svrhe Bečani i njihovi gosti imat će prilikei besplatno testirati transportna sredstva na dva kotača.

Na konferenciju koja se organizira u suradnji Europske biciklističko-logističke federacije (ECLF) i Grada Beča pozvani su i stručnjaci za biciklistički promet iz mnogobrojnih gradova Jugoistočne Europe pa tako i Zagreba.

„Kako bi se u području zaštite okoliša i klime ostvario napredak, moramo početi tamo, gdje postoji veliki potencijal, a to je u Beču promet“, kazao je Martin Blum, direktor Bečke agencije za mobilnost. „Jednom prosječnom vožnjom automobilom u Beču se proizvede 900 grama CO2. Jedna vožnja javnim prijevozom smanjuje to na 161 gram, dok se pješačenjem ili vožnjom biciklom životna sredina u potpunosti štiti od ispušnih plinova“, nadodao je Blum dalje.

Korištenje transportnih bicikala u gradovima sve je masovnije. Pored prednosti za životnu sredinu njihovom uporabom ostvaruju se i ekonomske prednosti za poduzeća. Troškovi kupnje i održavanje transportnih bicikala znatno su niži od troškova za nabavku transportnih vozila. U cilju smanjenja emisije CO2 u skladu s bečkom Smart City strategijom Grad Beč planira narednih godina uvesti mjere kojima će korištenje transportnih bicikala još više poticati.

Više o programu konferencije i prijavama potražite na http://eclf.bike/vienna17/index.html.


30.11.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se