Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Eyes On - Započelo sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije Eyes On - Započelo sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije

Ukupno 150 fotografskih izložbi

 

Sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije pod nazivom „Eyes On“ ove će se godine održati od 25. listopada do 30. studenog u mnogobrojnim velikim bečkim muzejima i galerijama, ali i u manje poznatim izložbenim prostorima.

Festival je otvoren sinoć, 25. listopada 2016., izložbom „Looking for the Clouds“ u bečkom muzeju „MUSA“, koja je zajednički projekt svih osam gradova partnera ove manifestacije, Atene, Beča, Berlina, Bratislave, Budimpešte, Ljubljane, Luksemburga i Pariza.

Program ovogodišnjeg mjeseca fotografije podijeljen je na pet tematskih težišta - Thin Lines and Borders, Processing Photography, Flash! Boom! Bang!, This Beast Called Beauty i Beyond Time – koja prikazuju različite facete umjetničke i dokumentarne fotografije.

Jedna od zanimljivijih izložbi o okviru bečkog mjeseca fotografije ujedno je i prava poslastica za ljubitelje životinja, a bavi se temom takozvanih „letećih mačaka“.

Ova izložba pod jednostavnim nazivom „Fotografije mačaka“ Daniela Gebharta de Koekkoeka moći će se od 10. studenog pogledati u izdavačkoj kući „Collectors Agenda“.

Opširan popratni program ove manifestacije sastoji se i od diskusija, radionica i predavanja, a jedna od najatraktivnijih točaka su i „Eyes On Walks“ tj. vođena razgledavanja pojedinačnih izložbi u pratnji samih fotografa i kustosa koja će se održavati tri puta tjedna. Razgledavanja su u većini slučajeva besplatna, a prijava nije potrebna.

 

Više informacija o cjelokupnom programu ovogodišnjeg bečkog mjeseca fotografije potražite na www.eyes-on.at.

 


.Objavljeno 27.10.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se