Nalazite se u > Gospodarstvo
FemCities 2017 – Ženska prava, religija i izbjeglištvo FemCities 2017 – Ženska prava, religija i izbjeglištvo

Konferencija o ženskim pravima 6. i 7. rujna u Beču

U bečkoj će se gradskoj vijećnici 6. i 7. rujna održati konferencija pod nazivom „FemCities 2017“ pod krovnom temom „Ženska prava, religija i izbjeglištvo – europski gradovi između kulture dobrodošlice i odbacivanja“.
Glavna pitanja kojima će se tijekom dvodnevne konferencije baviti politički predstavnici glavnih gradova Europe, borci za ženska prava te stručnjaci ženska su prava u kontekstu izbjegličke krize, pozicije koje zauzimaju stručnjaci, ravnopravnost i problemi s kojima se žene još uvijek suočavaju na tržištu rada.
U okviru programa predviđene su radionice i panel rasprave na kojima će između ostalog govoriti i o mogućnostima projektnog financiranja iz fondova Europske unije. Razmatrat će se pitanje postoji li u pojedinačnim pitanjima relevantno znanje za razvoj odgovarajućih programa te kakve su mogućnosti djelovanja gradskih uprava.
Na konferenciji će se osim toga predstaviti aktualne teme i razvoj unutar Europe te postaviti strategije budućeg djelovanja.
Ženskom mrežom gradova „FemCities“, koja ove godine slavi 20 godina postojanja, koordinira Ured za ženska pitanja Grada Beča.

Objavljeno 27.07.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se