Nalazite se u > Novosti
Glavni bečki trg dobiva novo lice Glavni bečki trg dobiva novo lice
Glavni bečki trg dobiva novo lice

Prije nekoliko dana započeli su radovi na obnovi glavnog bečkog trga ispred Katedrale Svetog Stjepana. Radovi na obnovi ovog zasigurno najposjećenijeg austrijskog trga trebali bi završiti od studenog 2017., a usporiti bi ih mogli samo neočekivani arheološki nalazi.
Kako bi se tijekom radova osiguralo nesmetano funkcioniranje omiljene bečke turističke znamenitosti, ali i života okolnih stanara, radovi će se provoditi u pet faza.
Trg će biti popločan jednako kao i susjedni Graben i Kärtner Straße, uz jedinu razliku što će na površini ispred katedrala biti ugrađeno i nekoliko mozaika u obliku križa.
Za obnovu trga trebat će ukupno 36.400 granitnih ploča, a da bi trg postao i prozračniji s fasada će biti uklonjene velike reklamne ploče. Trg će osim toga dobiti i nekoliko dodatnih klupa za sjedenje te dva nova hidranta s vodom za piće.
Zbog prevelikog stajališta za fijakere prolaznici i turisti su do sada teško mogli nesmetano razgledati katedralu sa svih strana, zbog čega će ono biti prepolovljeno. U buduće će uz katedralu tako biti parkirano samo 12 umjesto sadašnja 24 fijakera. Preostalih 12 mjesta vozačima fijakera bit će osigurano ispred obližnjeg Heledntora.
Vrijednost planiranih radova iznosi 11,5 milijuna eura, od čega Grad Beč snosi 90 posto, dok će se za preostalih 10 pobrinuti općina.
Građevinski radovi neće obuhvaćati samo „ušminkavanje“ Stephansplatza, nego i obnovu vodovodnih i plinskih cijevi te električnih vodova koji prolaze ispod njega.Objavljeno 27.03.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se