Nalazite se u > Turizam > Zabava
ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču<br> ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču
ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču<br> ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču<br> ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču<br> ImPulsTanz – Međunarodni festival plesa u Beču<br>

Međunarodni festival plesa u Beču ImPulsTanz i dalje drži obećanje dano u vrijeme svog osnutka prije 33 godine: suvremena plesna umjetnost na najvišoj razini, hrabra i kontroverzna stajališta te retrospektiva umjetničke prošlosti.

Sve to, ali i još puno toga više uz 258 radionica i istraživačkih projekata, izložbi, koncerata i predstavljanja knjiga od 13. srpnja do 13. kolovoza donosi ImPulsTanz 2017. Velike pozornice grada Beča, ali i nova mjesta održavanja poput muzeja Leopold ili mumok te plesnih studija, ugostit će ukopno 54 plesne kompanije u 63 produkcije od čega će čak dvanaest predstava biti praizvedeno.

Festival otvara jedinstveni solo performans renomiranog Jana Fabrea „I am A Mistake“, kojem je ove godine posvećena izložba „STIGMATA – Actions & Performances 1976–2016“ na temu njegova 40-godišnjeg stvaralaštva. Belgijski umjetnik osim toga na pozornicu Volkstheatera predstavlja i praizvedbu predstave „Belgian Rules / Belgium Rules“.
U sklopu programa ImPulsTanza 2017 bit će prikazana i 31 austrijska premijera, među njima plesne predstave poznatih umjetnika i koreografa poput avangardnog Michaela Lauba, francuskog dvojca Cecilije Bengolea & Françoisa Chaignauda, velikog njemačkog plesača i koreografa Raimunda Hoghea, velike dame afričkog suvremenog plesa Germaine Acogny, mlade nade južnoafričkog baleta Dade Masilo ili belgijskog svestranog plesača i koreograda Wima Vandekeybusa.

EU-projekt „The Humane Body – ways of seeing dance“ započet prošle godine na festivalu ulazi u svoju završnicu. Cilj projekta je poticanje svijesti za slijepe i slabovidne osobe kao publike suvremenog plesa i performansa koja je od početka bila uključena u proces stvaranja predstave. Djela Anne Juren, Volmira Cordeira i drugih namijenjena je i slijepim, slabovidnim i svim drugim gledateljima.
Festival od 2001. predstavlja i program za inovacije u plesu i koreografiji [8:tension] Young Choreographers' Series. Ove godine se program bavi temom digitalnog doba i pitanja što ono čini s predodžbama nas samih, ljubavi i moći. Proglašenje pobjednika programa bit će dotirano s 10.000 eura.

Festival zaokružuje „ImPulsTanz festival lounge“ koji će se održavati svaku večer besplatno na vestibulu Burgtheatera. Program uključuje DJ setove i koncerte te poziva sve plesače, gledatelje, obožavatelje plesa i glazbe na druženje i ples do zore.

Više informacija o festivalu te detaljan program pronađite na www.impulstanz.com.


Objavljeno 04.07.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se