Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Institucije Bečkog Holdinga neizostavan dio kulturne ponude grada Institucije Bečkog Holdinga neizostavan dio kulturne ponude grada
Institucije Bečkog Holdinga neizostavan dio kulturne ponude grada


Raznolik program u prvoj polovici 2018. godine
Četiri muzeja i tri kazališta Bečkog Holdinga te multifunkcionalna dvorana Stadthalle svojim raznolikim umjetničkim programom znatno doprinose reputaciji Beča kao grada kulture.
U bečkoj se Kući glazbe (Haus der Musik) tako 22. veljače otvara izložba posvećena glazbenim mijenama za vrijeme bečke moderne. Arnold Schönberg je prije točno 100 godina prekinu vezu s tradicionalnim načinom skladanja. Kao otac dodekafonske tehnike on je pored Klimta, Schilea i Wagnera jedan od pionira bečke moderne. Njemu i njegovim učenicima Albanu Bergu i Antonu Weberu bečka Kuća glazbe zato posvećuje posebnu izložbu pod nazivom „Bečka moderna – glazbena era“.
U Mozartovoj se kući (Mozarthaus Vienna) od 16. veljače uz stalni postav posvećen velikom skladatelju može pogledati izložba nastala u suradnji s Austrijskom nacionalnom knjižnicom na temu „Mozartov put u besmrtnost: Genije i njegova ostavština“.
U Bečkom Kunst Hausu  od 15. ožujka do 2. rujna 2018. gostovat će pak finska fotografkinja Elina Brotherus sa svojom izložbom pod nazivom „Elina Brotherus – It’s Not Me, It’s A Photograph“. Brothers se u svojim fotografijama na humorističan i često tragikomičan način bavi elementarnim temama kao što su ljubav, smrt, prolaznost, domovina, usamljenost i gubitak
U Židovskom se muzeju 29. svibnja 2018. otvara izložba pod nazivom „The Place to Be. Saloni kao mjesta emancipacije“ koja će razjasniti povijesnu važnost salona za bečku kulturnu, gospodarsku i političku scenu. Posjetitelje osim toga od 16. svibnja 2018. očekuje i izložba „Progonjeni – zaručen – oženjeni“ koja se bavi poviješću bečkih Židova koji su se tijekom nacionalsocijalističkog režima uspjeli spasiti samo prividnim brakovima u inozemstvu. 
Program bečkog kazališta „Theater an der Wien“ za 2017./2018. obuhvaća 14 premijera počevši od baroka sve do moderne. U središtu pažnje u prvoj polovici godine glazbeni su kazališni komadi Benjamina Brittena „A Midsummer  Night's Dream“, Gottfrieda von Einema „Posjet stare dame“  i Wolfganga Amadeusa Mozarta „Così van tutte“.
U kazalištu Raimund u prvih će se šest mjeseci godine moći pogledati mjuzikl „I am from Austria“ koji se temelji na hitovima Rainharda Fendricha, a u Ronacheru će se prikazivati mjuzikl „Bodyguard“ nastao prema kultnom filmskom uratku.
Bečka Stadthalle 2018. godine ulazi u svoju 60. sezonu, a na njezinom će se repertoaru tim povodom naći koncerti glazbenika kao što su Lenny Kravitz, Bob Dylan, Harlem Globetritters, Thirty Seconds to Mars te mnogih drugih.


Objavljeno 14.02.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se