Nalazite se u > Turizam > Zabava
Ipak su dvojčeki – čak dvije bebe pande u Beču Ipak su dvojčeki – čak dvije bebe pande u Beču

Mladunci će po kineskoj tradiciji imena dobiti tek nakon 100 dana

 

Nakon što je bečki zoološki vrt Tiergartena Schönbrunn prošli tjedan objavio radosnu vijest o rođenju još jedne bebe pande - od 2007. do 2013. rođene su tri -  ovog se tjedna uprava zoološkog vrta ponovno oglasila s viješću da se zapravo radi o rođenju panda blizanaca.

Zaposlenici bečkog vrta na snimkama najprije su mogli raspoznati samo jednu bebu, no ubrzo su po zvukovima koji dopirali iz nastambe ustanovili da se mora raditi od dvije, što su kasnije pokazale i kamere.

Nije rijetkost da velike pande na svijet često donose blizance, a razvoj bečkih mladunaca u prvim je danima jako dobar. No, zbog činjenice da smrtnost velikih panda u prvoj godini života iznosi čak 50 posto davanje imena po kineskoj se tradiciji događa tek nakon 100 dana života. Kako bi se mladunci što bolje zaštitili, javnosti će biti prezentirani tek nakon četiri mjeseca života.

 


Objavljeno 16.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se