Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Ai Weiwei: Circle of Animals/Zodiac Heads

Ai Weiwei, rođen 1957. u Pekingu, pripada najznačajnijim suvremenim umjetnicima. U svojim djelima tematizira povijest, kulturu i politiku svoje domovine, a povodom svoje prve samostalne izložbe u Austriji „translocation – transformation“, koja će biti otvorena 13. srpnja 2016 u bečkom muzeju za suvremenu umjetnost 21er Haus, u vrtu muzeja Belvedere postavljeno je 12 kolosalnih brončanih životinjskih glava.
Beč dobiva muzej posvećen Ludwigu van Beethovenu

Otvorenje novog muzeja najavljeno je za 25. studenog 2017. godine
Bečka izložba posvećena gastarbajterima

Muzeja grada Beča – 5. listopada 2017. do 11. veljače 2018.
Bečka retrospektiva posvećena pionirki ženske umjetnosti u Americi

U bečkom je izložbenom prostoru „Bank Austria Kunstforum“ 7. prosinca otvorena retrospektivna izložba posvećena slavnoj američkoj umjetnici Georgiji O'Keeffe. O'Keeffe (1887.-1986.) se u američkoj umjetnosti smatra pionirkom ženske umjetnosti i jednom od začetnica američkog modernizma, a uz Fridu Kahlo jedna je od najpoznatijih umjetnica 20. stoljeća uopće.
Bečki KUNST HAUS predstavlja još jednog Magnumovog fotografa

Bečki KUNST HAUS Martinu Parru, svjetski poznatom britanskom fotografu koji je radio za proslavljenu fotografsku agenciju Magnum, od 3. lipnja ove godine posvećuje prvu veliku austrijsku retrospektivu.
Bečki Kunst Haus proslavio 25. rođendan

Bečki Kunst Haus, muzej u vlasništvu Bečkog holdinga, otvoren je 9. travnja 1991. godine te je protekli vikend bogatim rođendanskim programom za djecu i odrasle proslavio 25. obljetnicu svog postojanja.
Bečki Židovski muzej predstavlja Davidove zvijezde glazbe

U bečkom se Židovskom muzeju 13. travnja ove godine otvara izložba pod nazivom „Stars of David. Zvuk 20. stoljeća“ posvećena mnogobrojnim proslavljenim svjetskim glazbenicima židovskog porijekla.

Barbra Streisand, Bob Dylan, Billy Joel, Neil Diamond, Amy Winehouse, Paul Simon, Leonard Cohen i Lou Reed samo su neka od imena umjetnica i umjetnika židovskih korijena koji su ostavili neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti.
Bruegel, Rubens, Rafael i Kubin do kraja godine u Beču

Pieter Bruegel Stariji, Rafael, Peter Paul Rubens i Alfred Kubin samo su neka od velikih imena kojima su posvećene izložbe u Beču u drugoj polovici godine.
Čizma glavu čuva ili?

Bečka izložba prikazuje društvenu povijest šešira

„Muzej Grada Beča“ koji se nalazi na trgu Karlsplatz u blizini Državne opere od 9. lipnja do 30. listopada 2016. godine prikazuje izložbu „Šešir dolje! Društvena povijest pokrivanja glave“, koja se bavi šeširima i pokrovima za glavu od sredine 19. stoljeća do modernih dana.
Eyes On - Započelo sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije

Sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije pod nazivom „Eyes On“ ove će se godine održati od 25. listopada do 30. studenog u mnogobrojnim velikim bečkim muzejima i galerijama, ali i u manje poznatim izložbenim prostorima.
Falcov hit Rock Me Amadeus u centru bečke izložbe

Mozartova kuća, Beč

9. ožujka do 15. svibnja 2016

U Mozartovoj hući (Mozarthaus) u Beču danas se otvara izložba pod nazivom „Rock Me Amadeus. The Story“ posvećena dvojici velikih austrijskih glazbenika Wolfgangu Amadeusu Mozartu i Falcu...

Found Not Taken

Bečki Kunst Haus od 13. srpnja do 30. listopada predstavlja prvu samostalnu izložbu mladog angolskog umjetnika Edsona Chagasa.

Edson Changas jedan je od zapaženijih mladih fotografa, a njegova serija fotografija „Found Not Taken“, kojom je predstavljao Angolu na Venecijanskom bijenalu 2013. i koja je nagrađena Zlatnim lavom, bit će predstavljena u bečkom Kunst Hausu.
Institucije Bečkog Holdinga neizostavan dio kulturne ponude grada

Raznolik program u prvoj polovici 2018. godine
Četiri muzeja i tri kazališta Bečkog Holdinga te multifunkcionalna dvorana Stadthalle svojim raznolikim umjetničkim programom znatno doprinose reputaciji Beča kao grada kulture.
Izložba „Ajnhajtclub“ u bečkom MuseumsQuartieru

Austrija ove godine slavi 50. godišnjicu od stupanja na snagu Sporazuma sa Socijalističkom Federativnom Republikom Jugoslavijom kojim je omogućena legalna i dobrovoljna radna migracija, ali i pokrenut fenomen gastarbajtera. Članak 9 tog Sporazuma podržavao je kulturni i društveni život mobilne radne snage što je dovelo do osnivanja stotine radničkih klubova.
Izložbeni niz posvećen caru Franji Josipu

Povodom stote obljetnice smrti jednog od najskromnijih austrijskih careva

Ove će se godine, točnije 21. studenog, navršiti punih sto godina od smrti austrijskog cara Franje Josipa, povodom čega su austrijske, a prije svega bečke kulturne institucije osmislile veliku izložbu na čak četiri različite lokacije.
Klimtov „Poljubac“ se preselio

Nova vitrina za slavnu sliku štiti će je ne samo od mogućih oštećenja bojom ili dodirom, već i od projektila
Man Ray kao univerzalni umjetnik

Bečki Kunstforum objavio je svoj izložbeni program za 2017. i 2018. godinu. Pored izložbi posvećeni Georgiji O'Keeffe, Jamesu Wellingu i Gerhardu Rühmu za 2018. godinu najavljena je i izložba koja predstavlja američkog umjetnika Mana Raya u jednom nesvakidašnjem svjetlu.
Man Ray u bečkom Kunstforumu

Od 14. veljače do 24. lipnja 2018.
Man Ray je svjetsku slavu stekao svojim umjetničkim portretima i takozvanim rayografijama tj. fotografijama snimljenim bez fotoaparata.
Najbolji plakati njemačkog govornog područja u bečkom MAK-u

Izložbom pod nazivom „100 najboljih plakata 15. Njemačka Austrija Švicarska“ bečki Muzej primijenjene umjetnosti MAK od 28. rujna predstavlja različite aspekte suvremenog grafičkog dizajna.
Pod tuđim nebom. O životu jugoslavenskih radnika u Austriji.

Izložba u bečkom Etnološkom muzeju do 16. listopada

Godine 1966. Austrija i tadašnja SFRJ potpisale su sporazum o zapošljavanju jugoslavenskih radnika u Austriji zbog manjka radne snage u toj zemlji koja se rapidno razvijala.

 Stranica  1 od 2
[1]  2
 

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se