Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Kad djeca preuzmu vlast Kad djeca preuzmu vlast

Svi u vijećnicu! - ljetni program Grada Beča djecu uči životu i odgovornosti
U bečkoj će se gradskoj vijećnicu od 21. do 26. kolovoza kao i prethodnih godina održati poseban ljetni program za djecu. U program su uključene različite gradske institucije i tvrtke koje će djeci omogućiti uvid u „odrasli život“ i naučiti ih odgovornom ponašanju.
Dječji dan počinje tako da najprije odlaze na zavod za zapošljavanje gdje dobivaju posao. Neki postaju vozači taksija, drugi trgovci, poštari, vrtlari ili novinari, a oni koji se žele dalje obrazovati imaju mogućnost studiranja na mini otvorenom učilištu.
Na kraju dana nakon oduzimanja poreza djeca svoju zaradu mogu potrošiti u trgovini ili restoranu dječjeg grada, a štedljivi je mogu pohraniti i u dječjoj banci.
Dječja gradska vlast bira se svaki dan, a oni koji se kandidiraju i budu odabrani na red dolaze idući dan i tada mogu propisivati vlastite zakone i poreze.
Gradske novine male građane informiraju o političkim događanjima i ostalim gradskim novostima, a 23. kolovoza mlade novinarske nade primit će i sam gradonačelnik Michael Häupl. Objavljeno 11.08.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se