Nalazite se u > Gospodarstvo
Keksi koji griju - bečka tvornica Manner toplinom opskrbljuje 600 domaćinstava Keksi koji griju - bečka tvornica Manner toplinom opskrbljuje 600 domaćinstava

Bečka tvornica napolitanki ulaže 40 milijuna eura u modernizaciju

 

U glavnom gradu Austrije poznati proizvođač napolitanki Manner u suradnji s gradskim energetskim poduzećem Wien Energie u pogon je pustio postrojenje koje će toplinskom energijom opskrbljivati domaćinstva u 17. bečkom okrugu. Wien Energie i Manner zajedno se naime zalažu za energetski efikasan sustav grijanja.

Višak topline nastao u proizvodnom procesu tvornice u buduće će se direktno slati u lokalnu toplinsku mrežu u dužini od 3,5 km i koristiti za grijanje stanova i toplu vodu. Riječ je 1 MW kojim će se opskrbljivat 600 domaćinstava u neposrednoj okolini tvornice keksa.

„Suradnja između gradskog poduzeća Wien Energie i poznatog bečkog proizvođača napolitanki tipičan primjer inovativnih energetskih rješenja u našem gradu. Tvornica napolitanki ulaganjem u nova postrojenja smanjuje emisiju CO2 u Beču za dodatnih 1.000 tona godišnje, što odgovara emisiji ugljikovog dioksida 240 obiteljskih kuća“, izjavila je prilikom puštanja u pogon novog postrojenja Ulli Sima, bečka gradska zastupnica za ekologiju.

 


Objavljeno 12.10.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se