Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Klimtov „Poljubac“ se preselio Klimtov „Poljubac“ se preselio
Klimtov „Poljubac“ se preselio

Nova vitrina za slavnu sliku štiti će je ne samo od mogućih oštećenja bojom ili dodirom, već i od projektila
Točno na stotu godišnjicu smrti slavnog bečkog slikara Gustava Klimta, 6. veljače 2018., njegovo najpoznatije djelo „Poljubac“ promijenilo je svoju stalnu lokaciju. Povod selidbe je prezentacija slike u okviru nove stalne izložbe bečkog Belvederea koja se otvara 1. ožujka ove godine.
Slika najpoznatijeg ljubavnog para u povijesti umjetnosti koja se donedavno nalazila u zapadnom krilu bečkog muzeja Belvedere sada je premještena u istočno krilo u prostoriju specijalno napravljena za ovo Klimtovo remek-djelo.
S 24 slike ovog nekad kontroverznog umjetnika bečki Belvedere u posjedu je najveće zbirke Klimtovih dijela u svijetu. Nova vitrina za sliku, koja prikazuje Klimta i njegovu životnu suputnicu Emilie Flöge isprepletane u prisnom zagrljaju, štiti će je ne samo od mogućih oštećenja bojom ili dodirom, već i od projektila.
 „Svakom vremenu njegova umjetnost, umjetnosti njena sloboda“ glasio je čuveni slogan secesije koji zlatnim slovima blista na zgradi bečke secesije, a Klimt je sve do danas ostao jedan od najuzornijih umjetnika tog stilskog pravca. Upravo Klimtov „Poljubac“ koji u svijetu umjetnosti ima status zvijezde i svake godine privuče milijune posjetitelja potvrđuje bezvremenost slavnog umjetnika.
U muzeju će uskoro biti postavljen i tzv. selfie point gdje će posjetitelji moći slikati ispred reprodukcije najpoznatijeg Klimtovog djela.Objavljeno 09.02.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se