Nalazite se u > Turizam > Zabava
Koncert bečkih filharmoničara u parku dvorca Schönbrunn i ove godine besplatan Koncert bečkih filharmoničara u parku dvorca Schönbrunn i ove godine besplatan

„Sommernachtskonzert“ svake godine privuče preko 100.000 posjetitelja
U jedinstvenom ambijentu vrta bečkog dvorca Schönbrunn i ove će se godine održati veliki tradicionalni koncert Bečkih filharmoničara - Sommernachstkonzert. „Koncert ljetne noći“ ove se godine održava po 15. put, a ulaz je kao i svih prethodnih godina besplatan za sve.
Svojim besplatnim koncertom na javnoj površini Beči filharmoničari promiču jedan iznimno važan kulturno-politički cilj. To je pokušaj približavanja klasične glazbe što većem krugu ljudi. Koncert svake godine privuče preko 100.000 posjetitelja te mnogobrojnu televizijsku publiku.
Ovogodišnje izdanje koncerta održat će se 31. svibnja s početkom u 20.30 sati. Solistica večeri je slavna Anna Netrebko, dok će dirigentsku palicu ove godine preuzeti Valery Gergiev. Na repertoaru će se naći djela Čajkovskog, Rossinija, Verdija, Prkofjeva i mnogih drugih.
Organizatori upozoravaju posjetitelje kako će ulaz na travnato gledalište između dvorca i Neptunove fontane biti isključivo s dvaju bočnih ulaza, dok će glavni ulaz biti zatvoren.
Dvorac Schönbrunn i njegov park najposjećenije su znamenitosti grada Beča. Ovaj barokni vrt koji je 1996. godine svrstan na UNESCO-ovu listu svjetske kulturne baštine godišnje posjeti naime preko 2,5 milijuna ljudi.
Više o programu koncerta pod zvijezdama potražite na https://www.sommernachtskonzert.at/.


Objavljeno 18.04.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se