Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
La Dolce Vita bečke žirafe – Lubango seli u Napulj La Dolce Vita bečke žirafe – Lubango seli u Napulj
La Dolce Vita bečke žirafe – Lubango seli u Napulj

Spektakularna akcija preseljenja u Napuljski zoološki vrt

U bečkom je zoološkom vrtu Tiergarten Schönbrunn 2013. godine na svijet došao mladunac žirafe koji je dobio ime Lubango.

Sa skoro tri godine Lubango je već gotovo odrastao mužjak te je došlo vrijeme da napusti krdo bečkog zoološkog vrta koje se sastoji od Lubangove majke Rite, oca Kimbara i bake Carle. U protivnom bi Lubango mogao s ocem mogao stupiti u konflikt oko predvođenja krdom.

Preseljenje velikih životinja iz jednog zoološkog vrta u drugi uvijek je vrlo zahtjevno i spektakularno. Tako je i Lubango u Italiju prevezen u specijalnoj prikolici visokoj četiri metra, a kako bi mu se olakšalo preseljenje uz Lubanga će nekoliko dana ostati i njegova njegovateljica iz Beča.

U napuljskom će zoološkom vrtu Lubango useliti u posve novu nastambu, u kojoj će mu cimeri biti još jedan mužjak žirafe te nojevi, zebre i gnuovi.

U bečkom se zoološkom vrtu trenutačno također radi na izgradnji nove nastambe za žirafe koja bi trebala biti otvorena u proljeće 2017. godine. Tri se preostale bečke žirafe do tada moraju zadovoljiti privremenom nastambom koja je vidljiva već s parkirališta vrta.


Objavljeno 05.04.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se