Nalazite se u > Turizam > Zabava
Life Ball 2017 Life Ball 2017
Life Ball 2017

U austrijskom će se glavnom gradu u subotu, 10. lipnja, održati najveći europski event humanitarnog karaktera za pomoć osobama oboljelim od HIV-a


Cilj organizatora ove manifestacije koja je prvi put održana 1993. godine prikupljanje je novčanih sredstava koja djelomično odlaze u ruke domaćim udrugama oboljelih od HIV-a, a djelomično internacionalnim organizacijama koje pomažu najpogođenijim dijelovima svijeta.
Osim toga Life Ball ujedno ima i društveno-prosvjetiteljsku ulogu. Svake godine preko 500 nacionalnih i međunarodnih medijskih zastupnika izvještava o ovom iznimnom događanju. Ovakvu pozornost Life Ball postiže prije svega svojim veselim nastupom kojim slavi život - opušten, maštovit, bujan, bez starosnih barijera, socijalnih i spolnih razlika.
Od samog su se početka i mnoge poznate ličnosti kao što su Sharon Stone, Sir Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Heidi Klum, Naomi Campbell, Randy Crawford, Kelis, Dita von Teese, Earth Wind i Fire, Kool & The Gang, No Angels ili Simon Webbe aktivno priključile ovoj manifestaciji.
Ceremonija otvorenja se od 2000. godine održava ispred bečke gradske vijećnice, gdje se svake godine okupi više od 45.000 posjetitelja.
Posebna zanimljivost Life Balla je i tzv. style bible (www.stylbible.org) koja nudi prijedloge za kostimiranje, a 100 se najbolje kostimiranih posjetitelja kvalificira za ulaznice po povlaštenim cijenama.
Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept, pa će pod novim nazivom „Life+“ raditi na podizanju svijesti o ovoj opakoj bolesti tijekom cijele godine. Cilj nije samo promoviranje bala, nego postizanje rezultata u borbi protiv side kroz reklamne kampanje, informiranje o bolesti i organiziranje raznih savjetovanja i radionica.
Kampanja pod nazivom „Know your status“ započela je 1. prosinca 2016. godine i trajat će do 1. prosinca 2017. godine. Cilj kampanje poticanje ljudi da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane jednako uobičajeno kao i primjerice poznavanje vlastite krvne grupe.
Ovogodišnji „Life Ball“ pod nazivom „Life Ball Next Generation“ održat će se 10. lipnja 2017., a njegov moto glasi „Recognize the Danger“. Na posljednjem balu koji je održan 2015. godine prikupljene su donacije u neto iznosu od 2,3 milijuna eura za nacionalne i internacionalne projekte pomoći.

Objavljeno 01.06.2017.


Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se