Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Man Ray u bečkom Kunstforumu Man Ray u bečkom Kunstforumu
Man Ray u bečkom Kunstforumu

Od 14. veljače do 24. lipnja 2018.
Man Ray je svjetsku slavu stekao svojim umjetničkim portretima i takozvanim rayografijama tj. fotografijama snimljenim bez fotoaparata. No da je Man Ray i slikao, crtao, dizajnirao objekte, snimao filmove, pisao te se bavio tipografijom i uređenjem knjiga i časopisa manje je poznato.
I dok su njegova djela neizostavan dio svake izložbe o dadaizmu i nadrealizmu, u njemačkom je govornom području Man Ray kao univerzalni umjetnik do danas gotovo nepoznat.
Ray je u svom stvaralaštvu na zaigran i inventivan način koristio ogroman broj umjetničkih medija i tehnika. No njegovo hodanje po rubu ne odnosi se pri tom samo na medije koje je koristio nego i na dvije glavne umjetničke metropole toga vremena, Pariz i New York, gdje je naizmjenično živio.
Izložba bečkog Kunstforuma posvećena je cijelom Manu Rayu i kritički se odnosi prema temama koje su se provlačile kroz njegov cijeli život, bliskost i distanciranost između muške i ženske tjelesnosti i kreativnosti. Izložba koja obuhvaća 150 ključnim djela slavnog umjetnika – slika, fotografija, objekata, kolaža i eksperimentalnih filmova – prikazat će Mana Raya i kao sveprisutnu figuru u glamuroznim društvenim krugovima tj. prototip umjetničkog networkera.
Izložba se otvara danas, 14. veljače 2018., a pogledati se može sve do 24. lipnja ove godine.


Objavljeno 14.02.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se