Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Mjesec dana suvremenog plesa u Beču Mjesec dana suvremenog plesa u Beču

Međunarodni bečki festival plesa i dalje drži obećanje dano u vrijeme svog osnutka prije 34 godine: suvremena plesna umjetnost na najvišoj razini, hrabra i kontroverzna stajališta te retrospektiva umjetničke prošlosti.
Sve to, ali i još puno toga više u sklopu 235 radionica i istraživačkih projekata, izložbi, koncerata i predstavljanja knjiga od 12. srpnja do 12. kolovoza donosi ImPulsTanz 2018. Velike pozornice grada Beča, ali i pomalo neobična mjesta održavanja plesnih predstava poput muzeja Leopold ili mumok te plesnih studija, ugostit će više od 50 plesnih kompanija s njihovim suvremenim produkcijama od čega će mnoge biti i praizvedene.
Festival je otvoren sinoć jedinstvenim solo performansom proslavljenog kanadskog performera i koreografa Davea St. Pierrea. Tijekom svog performansa „Néant – Void" Kanađanin ulazi u različite uloge koje osciliraju između humora i ozbiljnosti.
Pored uživanja u vrhunskim plesnim dostignućima Bečani će i sami imati mogućnosti okušati se u suvremenom plesu na nekoliko besplatnih radionica poput one koja će se u okviru programa Public Movement održavati svakodnevno od 16. srpnja do 10. kolovoza u bečkom parku Anton Benya.
Festival zaokružuje „ImPulsTanz Festival Lounge" koja posjetitelje svaku večer besplatno očekuje na vestibulu Burgtheatera. Program uključuje DJ setove i koncerte te poziva sve plesače, gledatelje, obožavatelje plesa i glazbe na druženje i ples do zore.
Više informacija o festivalu te detaljan program pronađite na www.impulstanz.com.


Objavljeno 18.07.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se